Αρχική Τελευταία Νέα Νέα πορτοκαλί προειδοποίηση από τη Μετεωρολογική

Νέα πορτοκαλί προειδοποίηση από τη Μετεωρολογική

Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία, η νέα πορτοκαλί προειδοποίηση θα τεθεί σε ισχύ από τις 11:00 το πρωί της Πέμπτης, 6 Ιουνίου μέχρι τις 17:00 το απόγευμα της ίδιας ημέρας και η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται να ανέλθει γύρω στους 44 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό και γύρω στους 34 βαθμούς Κελσίου στα ψηλότερα ορεινά.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Αύριο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί και τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ, για να καταστούν αργότερα, κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 42 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 38 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 34 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια καθώς και στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς και παροδικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.

Την Πέμπτη αλλά και την Παρασκευή, ο καιρός θα παραμείνει κυρίως αίθριος αλλά και ιδιαίτερα θερμός. Κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά, θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά.

Το Σάββατο, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά, κυρίως στα ορεινά και πιθανό και σε περιοχή του εσωτερικού.

Η θερμοκρασία μέχρι την Παρασκευή, δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, για να παραμείνει σημαντικά πιο πάνω από τα επίπεδα της εποχής, ενώ το Σάββατο, θα σημειώσει πτώση, για να συνεχίσει ωστόσο να κυμαίνεται πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές της εποχής.