Αρχική Τελευταία Νέα Έξω από το Υπ. Υγείας οι φοιτητές – Διαμαρτυρία για τις αποφάσεις...

Έξω από το Υπ. Υγείας οι φοιτητές – Διαμαρτυρία για τις αποφάσεις του ΤΕΠΑΚ

 Η διαμαρτυρία αποτελεί αντίδραση στα όσα ανακοίνωσε εχτές η Πρυτανεία του ΤΕΠΑΚ 2 εβδομάδες πριν την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς, καθώς βασικό αίτημα της Προοδευτικής Κίνησης των Φοιτητών είναι η «Επιστροφή ΌΛΩΝ των φοιτητών στα πανεπιστήμια, με ΑΣΦΑΛΕΙΑ και χωρίς ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ αποκλεισμούς!»

Συγκεκριμένα αναφέρουν οτι προτείνουν την άμεση λήψη απόφασης από την Κυβέρνηση, για επιστροφή όλων των φοιτητών, δωρεάν τεστ για όλους μέσω σταθμών διαγνωστικών εξετάσεων εντός των πανεπιστημίων, καθώς και δημιουργία εμβολιαστικών χώρων.
Μιλώντας στον REPORTER, o εκπρόσωπος της Προοδευτικής Άγγελος Δημητρίου, ανέφερε ότι «αυτό που μπορούμε να πούμε τώρα, είναι ότι το ζήτημα δεν θα μείνει ως εδώ. Βγάλαμε ήδη μια ανακοίνωση, τώρα είμαστε εδώ και σίγουρα θα υπάρξουν κι άλλες δράσεις».

Σημείωσε εξάλλου μεταξύ άλλων πως, «βρισκόμαστε εδώ για αρκετούς λόγους. Είμαστε δύο εβδομάδες πριν την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς και δεν γνωρίζουμε πώς οι φοιτητές θα επιστρέψουν στα πανεπιστήμια. Πάρθηκε χθες μια απόφαση από το ΤΕΠΑΚ, την οποία θα συζητήσουμε αργότερα. Ένας άλλος λόγος είναι η συζήτηση που έγινε για τους τρόπους επαναλειτουργίας των πανεπιστημίων και του PCR, το κόστος του οποίου θα επωμίζονται οι φοιτητές».

Τόνισε επίσης πως η δική τους εισήγηση είναι οι φοιτητές να υποβάλλονται σε rapid test, όπως συμβαίνει σε άλλους τομείς, ενώ ζήτησε να επιχορηγηθεί το PCR, σε περίπτωση που αυτή θα είναι η απόφαση της Κυβέρνησης για τα πανεπιστήμια.