Αρχική Υγεία Γιατί δεν πρέπει να τρως κοτόπουλο με λευκές γραμμές!

Γιατί δεν πρέπει να τρως κοτόπουλο με λευκές γραμμές!

Η ακτιβιστική οργάνωση “Compassion in World Farming” που κάνει καμπάνιες υπέρ των ζώων που μεγαλώνουν και σφαγιάζονται στις βιομηχανικές φάρμες, εφιστά την προσοχή των καταναλωτών στις λευκές γραμμές που φέρουν τα νωπά κοτόπουλα.

Αυτές οι λευκές γραμμές είναι, ουσιαστικά, μια μυική διαταραχή που παρουσιάζεται στο στήθος κοτόπουλου. Η πάθηση αυτή αυξάνει το ποσοστό λίπους του κοτόπουλου κατά 224% και μειώνει το ποσοστό πρωτεΐνης, κοινώς όσο περισσότερες λευκές γραμμές έχει, τόσο περισσότερο λίπος περιέχει.

Οι ακτιβιστές της “Compassion in World Farming” υποστηρίζουν ότι το πρόβλημα των λευκών γραμμών προκύπτει από την αύξηση της ζήτησης για κοτόπουλο, που ωθεί τη βιομηχανία να παράγει μεγαλύτερες ποσότητες σε λιγότερο χρόνο. Στην πραγματικότητα, τα κοτόπουλα μεταλλάσσονται γενετικά για να μεγαλώνουν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και να γίνονται μεγαλύτερα σε μέγεθος. Η διαδικασία αυτή γίνεται σε φάρμες πουλερικών. Επίσης, οι τροφές που λαμβάνουν τα πουλερικά συντελούν στο να έχουν πολύ χαμηλότερη πρωτεΐνη.

Δείτε την έρευνα εδώ.