Αρχική Τελευταία Νέα Γ΄ Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού: H τοποθέτηση του Διδασκαλικού Συλλόγου για τις καταγγελίες...

Γ΄ Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού: H τοποθέτηση του Διδασκαλικού Συλλόγου για τις καταγγελίες του Συνδέσμου Γονέων

Σε επίσημη τοποθέτηση προέβη ο διδασκαλικός σύλλογος του Γ΄ Δημοτικού Σχολείου Λεμεσού, αναφορικά μετά τις καταγγελίες του Συνδέσμου Γονέων για περιστατικά βίας και παραβατικότητας που παρουσιάζονται στο εν λόγω σχολείο.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση του αναφέρει: «Ο Διδασκαλικός Σύλλογος του Γ΄ Δημοτικού Σχολείου Λεμεσού, με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα διάφορων εφημερίδων και ιστοσελίδων, αναφορικά με τη στάση εργασίας του Συνδέσμου Γονέων και Κηδεμόνων, συγκλήθηκε σήμερα σε έκτακτη συνεδρία κατά τη διάρκεια της οποίας συζήτησε εκτενώς το πιο πάνω θέμα. 

Η ολομέλεια του Διδασκαλικού Συλλόγου αποφάσισε και δηλώνει δημόσια και υπεύθυνα τα εξής:

1. Πράγματι στο σχολείο διαπιστώνονται κάποια προβλήματα απειθαρχίας και παραβατικής συμπεριφοράς, εκ μέρους πολύ μικρής ομάδας μαθητών.

2. Το σχολείο έχει πάρει σειρά μέτρων για αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών και ταυτόχρονα ζήτησε τη στήριξη διαφόρων εμπλεκομένων υπηρεσιών του κράτους.

3. Το Επαρχιακό Γραφείο Παιδείας Λεμεσού σε συνεργασία με τις προαναφερθείσες υπηρεσίες παρείχε στήριξη στο σχολείο με συγκεκριμένους τρόπους παρέμβασης και αντιμετώπισης των προβλημάτων που παρουσιάζονταν καθ’ όλη τη διάρκεια της  σχολικής καθημερινότητας.

4. Ο Διδασκαλικός Σύλλογος, θεωρεί ότι τα μέχρι σήμερα παρθέντα  μέτρα έχουν βοηθήσει σε σημαντικό βαθμό το σχολείο, το οποίο βρίσκεται σε διαρκή επαφή με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε αυτά να αξιολογούνται διαρκώς και να ενισχύονται αναλόγως των εκάστοτε αναγκών.

5. Μέρος των δημοσιευμάτων διαφόρων ΜΜΕ για «άγριο κυνηγητό μαθητών με μαχαίρια και ψαλίδια», «χάος και αναρχία σε δημοτικό της Λεμεσού» ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας και δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.

Τέτοιες πληροφορίες, πριν δημοσιευτούν, θα έπρεπε, στα πλαίσια σωστής δημοσιογραφικής δεοντολογίας, τουλάχιστον να διασταυρώνονται και το σημαντικότερο να εξετάζεται αν αληθεύουν. Αυτές οι ανακρίβειες προκαλούν μόνο αναστάτωση, άγχος και δημόσια προσβολή στους γονείς, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας».

 

ToThemaOnline