Αρχική Τεχνολογία H HTC επενδύει στο πεδίο της ενισχυμένης πραγματικότητας | Lemesos

H HTC επενδύει στο πεδίο της ενισχυμένης πραγματικότητας | Lemesos

Augmented Reality βλέψεις φαίνεται ότι έχει η HTC, η οποία επενδύει στην εταιρεία κατασκευής οθονών ενισχυμένης πραγματικότητας. 

Η εταιρεία Lumus έχει έδρα της το Ισραήλ και ιδρύθηκε το 2000. Έχει καταφέρει να αντλήσει κεφάλαιο 30 εκατομμυρίων δολαρίων από μία ομάδα επενδυτών, στην οποία ανήκει τόσο η Quanta Computer όσο και η HTC. Ακόμα 15 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση προέκυψαν από τις επενδύσεις στην Lumus της Crystal-Optech και του Shanda Group, σύμφωνα με το Digital Trends.

H Lumus έχει αποκτήσει την ευρεσιτεχνία του Light Guide Optical Element, ή αλλιώς LOE, το οποίο είναι έτοιμη να προωθήσει στην αγορά.

Το Lumus Optical Engine αποτελείται από το εργαλείο LOE, έναν πολύ λεπτό φακό, μία μικροσκοπική οθόνη και έναν projector μινιατούρα. Αυτή η διάταξη, σύμφωνα με την εταιρεία έχει την ικανότητα να προβάλλει εικόνες υψηλής ανάλυσης στο φυσικό περιβάλλον και εκτιμάται ότι μπορεί να βρει χρήση σε γυαλιά κανονικού μεγέθους τα οποία έτσι θα αποκτήσουν χαρακτηριστικά γυαλιών ενισχυμένης πραγματικότητας.

Μάλιστα, η Lumus έχει δημιουργήσει δύο development kits, τα DK-50 και DK-40 τα οποία απευθύνονται σε όσους θέλουν να εκμεταλλευτούν την τεχνολογία της για εφαρμογές AR.

H HTC δηλώνει ότι έχει σταθερό ενδιαφέρον τόσο για το AR όσο και για το VR, ενώ θέλει να είναι σε θέση να προσφέρει αντίστοιχα προϊόντα στο ευρύ κοινό και αυτός είναι ο βασικός λόγος πίσω από την επένδυση στη Lumus.

ΠΗΓΗ: pestaola.gr…