Αρχική Τελευταία Νέα Κόμμα για τα Ζώα: «Να κλείσει ο Ζωολογικός Κήπος Λεμεσού. Τα σκάνδαλα...

Κόμμα για τα Ζώα: «Να κλείσει ο Ζωολογικός Κήπος Λεμεσού. Τα σκάνδαλα εν πολλά»

Μετά την ανακοίνωση του Δήμου Λεμεσού για το θάνατο του ελαφιού, επί του θέματος τοποθετήθηκε και το κόμμα των ζωών, το οποίο καλεί το κοινό και σε εκδήλωση διαμαρτυρίας την ερχόμενη Κυριακή 18/12 η ώρα 14.00, έξω από τον ζωολογικό κήπο.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

«Το Κόμμα για τα ζώα Κύπρου για μία ακόμη φορά γίνεται μάρτυρας ενός ακόμη τραγικού και αργού θανάτου ζώου εντός του Ζωολογικού Κήπου Λεμεσού. Ο πολύ πρόσφατος τραγικός θα λέγαμε θάνατος ενός ελαφιού αφήνει σοβαρά εκτεθειμένους και τον Δήμο Λεμεσού (έχει την διαχείριση του Ζωολογικού κήπου) αλλά πολύ περισσότερο αυτούς που έχουν την ευθύνη της καθημερινής φροντίδας των εγκλωβισμένων ζώων εντός του ζωολογικού κήπου.

Κρίμα και απαράδεκτη πλέον η στάση του Δήμου Λεμεσού, του Δημοτικού Συμβουλίου και του Δημάρχου γιατί δεν έχουν πάρει τα μηνύματα και δεν έχουν συνετιστεί με τα πολλά και διάφορα σκάνδαλα της πολύ κακής διαχείρισης του ΖΚ.

Θυμίζουμε την περίπτωση του τραγικού θανάτου του γάτου Μπερτόν, ζώα βρέθηκαν στον σκουπιδότοπο στο Βατί (και μέχρι σήμερα δεν είδαμε το πόρισμα της έρευνας που διέταξε ο ΔΛ) και τώρα το ελαφάκι.

Το γεγονός ότι τα κέρατα του νεαρού ελαφιού πιάστηκαν μέσα σε μεταλλικό πλέγμα (που δεν έπρεπε να υπάρχει γύρω από το δέντρο) με αποτέλεσμα τον αργό και βασανιστικό θάνατο του, μας δείχνει την μεγάλη και απαράδεκτη ολιγωρία και την ανευθυνότητα των ανεύθυνο υπευθύνων. Επίσης ο Δήμαρχος εξ όσων γνωρίζουμε διέταξε έρευνα για τα αίτια θανάτου του ζώου. Εδώ είναι ο εμπαιγμός. Δηλαδή? Το ζώο πιάστηκε πάνω στα ττέλια άρα θα επιβεβαιωθεί ότι το ζώο πέθανε από ‘ττελίαση’? Τώρα θα μας πούνε για διαδικασίες?

Κε Δήμαρχε το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου δεν πρόκειται να αναμένει άλλο θάνατο αθώου ζώου. Έχει πλέον ξεκάθαρα αποδειχτεί ότι η πορεία το ΖΚ Λεμεσού είναι μία, και δεν είναι άλλη από το κλείσιμο του. Δεν έχει πλέον κανένα ρόλο και καμία εκπαιδευτική σημασία ή με την πρόφαση της «ψυχαγωγίας των παιδιών» ή της οποιαδήποτε άλλης αφορμής για να συνεχίσει να λειτουργεί. Τα φυλακισμένα ζώα στον ΖΚ είναι τα μόνα αθώα χωρίς να έχουν εγκληματήσει.

Συμφωνούμε απόλυτα με την ομάδα πρωτοβουλίας « Ο κήπος εν δικός μας» οι οποίοι και αυτοί ζητούν να κλείσει ο ζωολογικός, να σταματήσουν τα οποιαδήποτε έργα, (τάχαμου της ανάπλασης του χώρου) και ζητούν και ζητούμε περισσότερο πράσινο και όχι κάτεργα και φυλακές για τα αθώα τα ζώα.

Για τους λόγους αυτούς το Κόμμα για τα ζώα Κύπρου την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου και ή ώρα 14.00 σχηματίζουμε μία ανθρώπινη αλυσίδα περιμετρικά του ΖΚ και όλοι μαζί να απαιτήσουμε (και όχι να ζητήσουμε) άμεσα το κλείσιμο του ΖΚ.

Τέλος καλούμε τον Δήμαρχο Λεμεσού όπως παρευρεθεί την Κυριακή στις 14:30 για να παραλάβει το σχετικό υπόμνημα

Σημ: Δυστυχώς δεν μας αφήνουν πλέον κανένα περιθώριο και το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου σε συνεργασία με τα άλλα 13 πολιτικά φιλοζωικά κόμματα της Ευρώπης θα απευθυνθούμε προς την Πρόεδρο το Intergroup for animal welfare Anja Hazekamp για να καταγγείλουμε το θέμα και της παρανομίας και της λειτουργίας των ΖΚ Κύπρου»