Αρχική BusinessNews Λεμεσός: Η ανάπτυξη συνεχίζεται – Έργα Υψηλης Ποιότητας και Επενδύσεις Εκατομμυρίων

Λεμεσός: Η ανάπτυξη συνεχίζεται – Έργα Υψηλης Ποιότητας και Επενδύσεις Εκατομμυρίων

oval 1

Mε νέα έργα και επενδύσεις που αγγίζουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ η Λεμεσός εξελίσσεται με σταθερούς ρυθμούς σε μια από τις πιο σημαντικές οικονομικές μητροπόλεις.

To Limassol Del Mar που πήρε πρόσφατα το χρίσμα αναμένεται να κατασκευαστεί το 2019 με το εκτιμώμενο κόστος να φθάνει τα €400 εκατ. Το πολυώροφο κτήριο διαμερισμάτων θα γίνει στην περιοχή της Γερμασόγειας από την κοινοπραξία των ομίλων Λεπτός και Δ. Ζαβός.

Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο, στην ίδια περιοχή ανεγείρεται το σύγχρονο και πολυτελές οικοδόμημα με την επονομασία «iHome» του Ομίλου Αθανασίου. Πρόκειται για δύο πύργους των 82 και 63 μέτρων αντιστοίχως.

Η εταιρεία Pafilia, προχωρεί στην ανέγερση του The One, του ψηλότερου κτηρίου στην Κύπρο που θα φθάνει τα 170 μέτρα ύψος. Το 37ώροφο κτήριο που η κατασκευή του θα κοστίσει γύρω στα €60 εκατ. αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2018. Το κτήριο ανεγείρεται δίπλα από τους δίδυμους πύργους Olympic Residence που κόστισαν κοντά στα €100 εκατ.

Τους επόμενους μήνες αναμένεται να παραδοθεί το The Oval της Cybarco, μέλους του ομίλου Λανίτη, μια επένδυση που ξεπέρασε τα €30 εκατ., φτάνει τα 75 μέτρα ύψος και αποτελείται από 16 ορόφους, με απρόσκοπτη θέα στη θάλασσα.

Το έργο Lanitis old mansion (Lanitis Seafront), θα αποτελείται από τρεις πύργους, με τον μεγαλύτερο να φθάνει στους 37 ορόφους. Το προβλεπόμενο κόστος του έργου υπολογίζεται στα €150 εκατ. Τα κατασκευαστικά έργα θα γίνουν σε τρεις φάσεις και θα ολοκληρωθούν σε περίπου εφτά χρόνια, δηλαδή περί τα τέλη του 2023.

Στην περιοχή Αμαθούντας θα ανεγερθούν δύο πύργοι που θα εκτείνονται στους 25 ορόφους γνωστοί ως Marco Polo. Θα κατασκευαστούν στη θέση του ξενοδοχείου Golden Arches.
Στην περιοχή Νεάπολης θα κατασκευαστεί η πολυώροφη ανάπτυξη της εταιρείας Pafilia Property Developers Ltd, Limassol Landmark.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την κατασκευή του 16ώροφου πύργου Cedar Oasis το οποίο θα ανεγερθεί στη Λεωφόρο Μακαρίου, στον χώρο όπου βρισκόταν η ιστορική κλινική Τριτοφτίδη.

The Oval

oval 1

Limassol Del Mar

del mar22

The One

maxresdefault

Lanitis old mansion (Lanitis Seafront)

lanitis seafront skyscrapers