Αρχική Τελευταία Νέα Λετυμπιώτης: Μέχρι στιγμής έχει επανέλθει το 80% του ψηφιακού κράτους

Λετυμπιώτης: Μέχρι στιγμής έχει επανέλθει το 80% του ψηφιακού κράτους

Μέχρι στιγμής έχει επανέλθει το 80% του ψηφιακού κράτους, δήλωσε στο “Πρωινό Δρομολόγιο”, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης. Ανέφερε ότι η προσπάθεια συνεχίζεται και εξέφρασε την ελπίδα ότι εντός της ημέρας θα επαναλειτουργήσει το σύνολο των κρατικών ιστοσελίδων.

Ο κύριος Λετυμπιώτης σημείωσε ότι, με βάση με την ενημέρωση από τους αρμοδίους, φαίνεται ότι τα δεδομένα στους “διακομιστές”, δεν έχουν επηρεαστεί. Ως εκ τούτου – ανέφερε – με την επαναλειτουργία όλων των servers, θα επανέλθουν πλήρως, οι κρατικές διαδικτυακές υπηρεσίες.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι κατά την σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Φίλιππος Χατζηζαχαρία, θα ενημερώσει για την πορεία αποκατάστασης της λειτουργίας των κρατικών ιστοσελίδων, καθώς και ποιά είναι τα επόμενα βήματα τα οποία θα πρέπει να γίνουν, ώστε να αποφευχθούν ανάλογα συμβάντα.

Ο κύριος Λετυμπιώτης υπογράμμισε την ίδια στιγμή, ότι η διαχείριση κρίσεων επιβάλλεται να περιλαμβάνει την ψηφιακή ασφάλεια και την προστασία των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Σημείωσε, ακόμη, ότι κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής θα ενημερώσει αναφορικά με τα βήματα τα οποία θα πρέπει να γίνουν, σχετικά με την μετακίνηση του Κέντρου Δεδομένων από τα υπόγεια του υπουργείου Οικονομικών.

Μετά την πλήρη αποκατάσταση της ψηφιακής λειτουργίας του κράτους, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, θα αναζητηθούν απαντήσεις, γιατί δεν λήφθηκαν μέτρα προστασίας του συστήματος.