Αρχική ΤΕΠΑΚ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Υπογράφτηκε το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ ΤΕΠΑΚ (από τον πρύτανη καθ.Α.Αναγιωτό) και ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ (από τον πρύτανη καθ.Σ.Γκρίτζαλη) , με σκοπό να ενισχυθεί η εξωστρέφεια των δύο ακαδημαϊκών ιδρυμάτων σε διεθνές επίπεδο.

Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου προσφέρει υψηλού επιπέδου έρευνα σε κλάδους αιχμής με κύριο προσανατολισμό στην εφαρμοσμένη έρευνα με μεγάλη οικονομική, τεχνική και επιστημονική απόδοση. Από το 2007, με έξι σχολές, φιλοδοξεί να είναι εκπαιδευτικός πόλος έλξης με διεθνή επιστημονική παρέμβαση και διευρυμένο ευρωπαϊκό δίκτυο.

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στην Ελλάδα, είναι ένα δημόσιο πολυνησιωτικό πανεπιστήμιο (με μονάδες σε έξι νησιά) με σταθερή αναπτυξιακή πορεία από το 1984 μέχρι σήμερα και με την υψηλότερη βαθμολογία μεταξύ των 22 Πανεπιστημίων της Ελλάδας, με βάση τις Εκθέσεις Εξωτερικής Αξιολόγησης. 

Στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας τα δύο Ακαδημαϊκά Ιδρύματα θα στηρίξουν ερευνητικές συνεργασίες, ανταλλαγή ακαδημαϊκού προσωπικού και φοιτητών, συνεργασία σε διοικητικό επίπεδο και κοινές εκπαιδευτικές και πολιτιστικές διοργανώσεις.

Συντονιστές της συνεργασίας θα είναι οι καθηγητές Σ.Βοσινάκης (Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Παν.Αιγαίου)  & Μ.Ιωαννίδης (Εργαστήριο Ψηφιοποίησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΤΕΠΑΚ)

Digital Heritage Research Lab at CUT https://www.facebook.com/dhrlabcut/

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: https://www.facebook.com/groups/6927970803/?fref=ts