Αρχική Τελευταία Νέα O Nawaf Abdulla o νέος Διευθύνων Σύμβουλος της DP World Limassol

O Nawaf Abdulla o νέος Διευθύνων Σύμβουλος της DP World Limassol

Στον διορισμό του Nawaf Abdulla ως του νέου Διευθύνοντα Συμβούλου (CEO) της DP World Limassol προχώρησε ο Όμιλος DP World. Ο κ. Abdulla διαδέχεται τον Charles Meaby, ο οποίος διετέλεσε Γενικός Διευθυντής της Εταιρείας από το 2017 καθώς και τον Edi Cioran, που εκτελούσε προσωρινά, από τον Δεκέμβριο του 2019, χρέη Διευθύνοντα Συμβούλου και ο οποίος επιστρέφει στα καθήκοντά του ως Περιφερειακός Διευθυντής Επιχειρήσεων της DP World Ευρώπης.

Ο διορισμός του νέου Διευθύνοντα Συμβούλου αναμένεται να δώσει νέα ώθηση στις εργασίες της DP World Limassol, καθώς ο Nawaf Abdulla διαθέτει εκτενή πείρα στη Διαχείριση Λιμένων ενώ κατείχε θέσεις-κλειδιά εντός του Ομίλου σε διεθνές επίπεδο. Κατά τη διάρκεια της θητείας του στην DP World συνέβαλε στην οικοδόμηση στρατηγικών σχέσεων με σημαντικούς εμπλεκομένους της αγοράς όπως επίσης, και στη βελτίωση της λειτουργικής απόδοσης των λιμένων.

Ο κ. Abdulla, ο οποίος είναι πολίτης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ανήκει στο δυναμικό της DP World από το 1997 και κατείχε σειρά διευθυντικών θέσεων εντός του Ομίλου, με πιο πρόσφατη αυτή του Διευθυντή Επιχειρηματικής Ανάπτυξης στην DP World Ασίας-Ειρηνικού, με βάση το Χονγκ Κονγκ. Ο κ Abdulla ηγήθηκε της επιτυχούς υλοποίησης αναπτυξιακών έργων και έργων επέκτασης στο πλαίσιο της δραστηριότητας του Ομίλου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Αφρική και την Ασία. Είναι κάτοχος διπλώματος στη Διαχείριση Λιμένων και Ναυτιλίας από το Singapore Institute of Management. Η εξειδίκευσή του στον τομέα, σε συνάρτηση με την πολυετή πείρα και την επιτυχημένη πορεία του σε ηγετικές θέσεις, πρόκειται να ενισχύσει σημαντικά τη θέση της DP World Limassol στην ευρύτερη αγορά.

Σε δηλώσεις του, ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της DP World Limassol ανέφερε: «Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που θα ηγηθώ της DP World Limassol και θα συνεργαστώ με την ομάδα στην Κύπρο. Είμαι βέβαιος ότι συλλογικά μπορούμε να οδηγήσουμε το λιμάνι Λεμεσού προς την επιτυχή επίτευξη των στόχων του και κυρίως στην υλοποίηση της βασικής μας φιλοδοξίας να καθιερώσουμε το λιμάνι Λεμεσού ως κύριο λιμένα επιλογής στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου”. Καταλήγοντας, ο κ. Abdulla είπε: «Είμαι απόλυτα αφοσιωμένος στον στόχο της εταιρείας να διασφαλίσει το μακροπρόθεσμο μέλλον του λιμανιού, δημιουργώντας οφέλη για τους πελάτες μας και καθιστώντας κατ’ επέκταση την DP World Limassol ως μοχλό ανάπτυξης της οικονομίας και της κοινωνίας της Κύπρου».