Αρχική Τελευταία Νέα Σε Παρίσι και Λονδίνο μεταβαίνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Σε Παρίσι και Λονδίνο μεταβαίνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Στο Παρίσι μεταβαίνει απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης όπου αύριο θα έχει γεύμα εργασίας με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ενώ την Πέμπτη αναχωρεί για Λονδίνο για να παραστεί στη στέψη του Βασιλιά Καρόλου Γ’. 

Ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας αναφέρει ότι ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα αφιχθεί αύριο, στις 2μμ στο Προεδρικό Μέγαρο (Elysee), στο Παρίσι, όπου θα τον υποδεχθεί ο Γάλλος ομόλογος του.

Θα ακολουθήσουν δηλώσεις των δύο Προέδρων στα ΜΜΕ τις οποίες θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας.

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί κατ’ ιδίαν συνάντηση των δύο Προέδρων.

Ανάμεσα στα θέματα που θα απασχολήσουν το γεύμα εργασίας και την κατ΄ιδίαν συνάντηση είναι το Κυπριακό και η πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας για ενεργότερη εμπλοκή της ΕΕ ώστε να σπάσει το αδιέξοδο και να επαναρχίσουν οι συνομιλίες με στόχο την επίτευξη λύσης, οι διμερείς σχέσεις, η κατάσταση στην Ουκρανία, θέματα που άπτονται της ατζέντας της ΕΕ, περιλαμβανομένου του Μεταναστευτικού και οι περιφερειακές εξελίξεις.

Το βράδυ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παρακαθήσει σε δείπνο με μέλη της κυπριακής παροικίας στο Παρίσι.

Την επομένη, 4 Μαΐου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δεχθεί ανώτατα στελέχη της εταιρείας TOTAL.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αναχωρήσει για το Λονδίνο, όπου θα παραστεί στη στέψη του Βασιλιά Καρόλου Γ’.

Στο Παρίσι, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, ο Πρέσβης της Δημοκρατίας στο Παρίσι Γιώργος Σιακαλλής, η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου Μαριλένα Ραουνά και υπηρεσιακοί παράγοντες.

  • ΕΤΙΚΕΤΕΣ
  • top
Προηγούμενο άρθροΕίπε στον θείο του ότι σκότωσε με πιστόλι και έθαψε τον αγνοούμενο Άγγελο
Επόμενο άρθροΣυμφωνία Συνεργασίας Ιατρικών Υπηρεσιών και ΤΕΠΑΚ για αναβάθμιση της Σχολιατρικής Υπηρεσίας