Αρχική Υγεία Σκλήρυνση κατά πλάκας: Φρένο βάζουν τα νέα φάρμακα

Σκλήρυνση κατά πλάκας: Φρένο βάζουν τα νέα φάρμακα

‘Φρένο ‘ στην υποτροπή της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας, σε ποσοστό που κυμαίνεται από 40-80%, βάζουν νέα φάρμακα. Την ενθαρρυντική αυτή για ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας και τους συγγενείς τους εκτίμηση εξέφρασε ο καθηγητής Αλέξανδρος Παπαδημητρίου, Ομότιμος Καθηγητής Νευρολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μιλώντας σε διάλεξη του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολεγίου Ελλάδος με θέμα: ‘Περιβαλλοντικοί Παράγοντες και Σκλήρυνση Κατά Πλάκας ‘.

Ταυτόχρονα ο κ. Παπαδημητρίου εξέφρασε την ελπίδα πως τα επόμενα χρόνια, με την εξέλιξη της ιατρικής επιστήμης αλλά και της φαρμακολογίας, θα κερδηθούν κι άλλες μάχες στον πόλεμο για την οριστική αντιμετώπιση της πολυπαραγοντικής αυτοάνοσης ασθένειας, που οδηγεί σε πολλές περιπτώσεις σε αναπηρία. 

Στέλνοντας ένα αισιόδοξο μήνυμα, ο καθηγητής σχολίασε πως περιβαλλοντικές και επιδημιολογικές μελέτες μας έδωσαν σημαντικές πληροφορίες για την δυνατότητα πρόληψης της αναπηρίας και τα νέα φάρμακα τα οποία είναι διαθέσιμα βελτίωσαν σημαντικά την κλινική εικόνα και την πορεία των ασθενών.