Αρχική Τεχνολογία Το PlayStation VR ενδέχεται να λανσαριστεί το φθινόπωρο του 2016

Το PlayStation VR ενδέχεται να λανσαριστεί το φθινόπωρο του 2016

Όπως όλα δείχνουν το 2016 θα είναι το έτος του Virtual Reality καθώς οι αποκαλύψεις είναι συνεχείς σχετικά με εταιρείες που πρόκειται να λανσάρουν τα προϊόντα τους εντός του έτους.

Το ίδιο συνέβη και με το PlayStation VR, το κράνος εικονικής πραγματικότητας της Sony. Σε συνέντευξή του στο Fox Business, ο διευθύνων σύμβουλος του GameStop, Paul Raines, αποκάλυψε ότι το PlayStation VR θα λανσαριστεί επίσημα το γ΄ τρίμηνο του 2016.

«Θα λανσάρουμε το προϊόν της Sony (στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα) αυτό το φθινόπωρο, ενώ παράλληλα είμαστε σε συζητήσεις με άλλους δύο παίκτες της συγκεκριμένης αγοράς» τόνισε ο επικεφαλής του GameStop που ειδικεύεται στις πωλήσεις hardware προϊόντων για gaming.

Μέχρι τώρα ήταν γνωστό, από διάφορα δημοσιεύματα, ότι το κράνος εικονικής πραγματικότητας της Sony θα κάνει την εμφάνισή του στο πρώτο μισό του 2016 και ότι θα κοστίζει «μερικές εκατοντάδες δολάρια», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά το Wired.

image

Η Sony έχει αποφασίσει να συνδέσει τη μοίρα του PlayStation VR με την κονσόλα PlayStation4. Πρόκειται για μία μάλλον λογική κίνηση αφού το PS4 με πωλήσεις άνω των 36 εκατομμυρίων τεμαχίων παρέχει μία εγγυημένη δεξαμενή άντλησης επίδοξων αγοραστών για το PlayStation VR.

Επιπλέον, η ύπαρξη κινηματογραφικών στούντιο στο πλαίσιο της μητρικής Sony θα μπορούσε να σημάνει την γρήγορη μεταφορά τίτλων στο νέο πεδίο δραστηριότητας. Αντίθετα, οι δύο κύριοι ανταγωνιστές της Sony στον τομέα του VR, οι Oculus και HTC, έχουν προσανατολιστεί στη σύνδεση των δικών τους headsets με desktop PCs ιδιαίτερα προηγμένων προδιαγραφών…