Αρχική Τεχνολογία H Kia ετοιμάζει αυτόνομα οχήματα

H Kia ετοιμάζει αυτόνομα οχήματα

Η Kia απέκτησε άδεια από την αμερικανική Πολιτεία της Νεβάδα προκειμένου να δοκιμάσει σε δρόμους τα αυτόνομα οχήματά της.

Μετά την Google και τη Volvo, η Kia δηλώνει ότι θα συνεργαστεί με την Hyundai προκειμένου να δοκιμάσει σε πραγματικές συνθήκες τεχνολογίες πλήρους ή μερικής αυτονομίας στην κίνηση των οχημάτων της. Οι δοκιμές στους δρόμους της Νεβάδα θα δείξουν κατά πόσο μπορούν τα οχήματα της Kia να ενσωματωθούν κανονικά στην κυκλοφορία.

Η Kia επενδύει το ποσό των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι το 2018, προκειμένου να αναπτύξει το σύστημα Advanced Driver Assistance System (εν συντομία ADAS), με σκοπό να επιτρέπει στον οδηγό να αφήνει εντελώς τα χέρια από το τιμόνι ή να έχει μερική βοήθεια στην οδήγηση. Το σύστημα ADAS της Kia χρησιμοποιεί ένα δίκτυο από αισθητήρες που ανιχνεύουν πιθανούς κινδύνους, εμπόδια και μελετούν την κίνηση των άλλων οχημάτων.

Μία ακόμα τεχνολογία που χρησιμοποιεί η Kia είναι το Highway Driving Assist, η οποία φροντίζει να υπάρχει πάντοτε η ίδια απόσταση από τα προπορευόμενα οχήματα. Το Traffic Jam Assist φροντίζει να αποφεύγονται οι πυκνώσεις στην κυκλοφορία σε συνθήκες πραγματικής κίνησης σύμφωνα με τα δεδομένα που συλλέγονται από τους αισθητήρες.

Η Kia περιμένει ότι μέχρι και το 2020 θα έχει παρουσιάσει ένα μέρος των τεχνολογιών της, ενώ μέχρι και το 2030 εκτιμά ότι θα κυκλοφορήσει ένα πλήρως αυτόνομο όχημα στην αγορά.

ΠΗΓΗ:pestaola.gr…